Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: men voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn/haar gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij/zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Bij Mea Fysio Wilkemaheerd Beijum is onze collega manuele therapie aanwezig op maandag.

Ulbe Timmer

Ulbe is onze manueel therapeut en werkt bij ons op maandag. Zijn ruime kennisgebied is altijd zeer up-to-date en zijn de behandelingen van hoge kwaliteit.

Wilt u meer weten over Ulbe of een van onze andere collega's. Klik dan op de link