Al met al ben ik  35 jaar mede-praktijkeigenaar geweest, maar sinds januari 2018 is de praktijk overgenomen door Mea Fysio en ik ben daar heel tevreden over.

Ik ben deze praktijk gestart met een collega in 1983 . We hadden het idee er een echte wijkpraktijk van te maken, laagdrempelig en met persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Een praktijk waar je je op je gemak voelt, waar je vertrouwen in hebt, waar de fysiotherapeut je nog kent en waar er naar je geluisterd wordt. Ik ben ervan overtuigd dat je dan pas samen met de patiënt zijn of haar klacht kunt onderzoeken en eventueel kan verhelpen.  Daarbij is een uitgebreide intake noodzakelijk om de patiënt als mens , met alles wat hem bezig houdt, wat voor conditie hij heeft, wat voor werk hij doet, in welke situatie hij verkeert etc. in kaart te brengen. Op deze manier kun je er ook achter  komen, wat mogelijk de onderhoudende oorzaken van de klachten zijn. Vaak resulteert deze uitgebreide intake tot de start van een behandeling,  maar soms is het voldoende om alleen advies te geven. Daarnaast kan het ook zijn dat je samen met de patiënt beslist eerst contact op te nemen met de huisarts of dat je hem/haar naar een collega fysiotherapeut verwijst.

Ik heb heel veel bijscholingen, cursussen en opleidingen gevolgd, met de getuigschriften kan ik wel een muur vol behangen. Maar ik heb me nooit op één vakgebied gericht , ik heb werkelijk van alles gedaan en dat past heel goed bij mij. Ik ben een rasechte algemeen fysiotherapeut en daarmee bedoel ik dat ik het juist leuk vind om allerlei verschillende soorten klachten te zien en te behandelen. Als ik een opleiding zou moeten noemen die ik dagelijks gebruik en bij heel veel soorten klachten kan gebruiken, is dat wel mijn opleiding voor dry needling, die ik 11 jaar geleden heb afgerond.

Ik zie het  elke keer weer als uitdaging om samen met de patiënt aan zijn of haar klacht te werken, of door behandeling met massage of dry needling, of door te oefenen, adviezen te geven over wat je wel en niet kunt doen, op welke manier je weer wat in beweging kunt komen en wat bij je past, het maakt ons beroep zo divers. En ook als volledig herstel niet mogelijk is, ook dan kun je nog heel veel voor een  patiënt betekenen.

Wat mij in al die jaren als fysiotherapeut wel duidelijk is geworden, dat het menselijk lichaam niet van de geest  te scheiden is en dat stress,  spanningen of verdriet een enorm grote rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van klachten, maar zeker ook bij het nièt herstellen  hiervan. Juist dit deel van mijn vak vind ik heel interessant en ik vind het een uitdaging om de patiënt hier bewust van te maken.

Nog steeds werk ik met veel plezier, ken inmiddels heel veel mensen en families uit Beijum en omstreken en dat maakt het juist leuk!

Ben heel dankbaar dat er zoveel trouwe patiënten zijn, die soms reeds vanaf het begin in onze praktijk komen als ze een lichamelijke klacht(en) hebben. Dat betekent dat ze heel tevreden zijn en daar ben ik heel blij mee.

Ik heb het gevoel dat ik/wij met onze praktijk een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het welzijn voor deze wijk(en) en haar inwoners.

Hieronder vindt u een aantal therapievormen Iemeke gespecialiseerd is: