Historie

In 1983 is onze praktijk opgericht door Alice van Ulsen en Iemeke krikke. Dit heette toentertijd een ‘wilde’ vestiging, wat betekent dat je niet een gevestigde praktijk overneemt, maar je zomaar ergens vestigt. We zijn een tijdje op zoek geweest totdat we dit pand hebben gevonden en gehuurd. De Wilkemaheerd 70 zit op een hoek, is, voor Beijumse begrippen redelijk makkelijk te vinden, er is genoeg parkeerruimte en er is ruimte voor een wachtkamer. Daarna was het vooral afwachten tot er een patiënt kwam. Dit was een spannende tijd, maar na anderhalf jaar zaten we vol!

In 1991 is Maria Onstenk bij ons komen werken, deels vanwege de drukte en deels omdat wij allebeide een baby verwachtten. We hebben tot 2008 met zijn drietjes gewerkt, totdat Alice deze praktijk ging verlaten, maar wel een opvolger had gevonden in de persoon van Robert Nieuwland. Het was en dat is het nog steeds, leuk om nu eens een mannelijke fysiotherapeut in ons team te hebben.

In al die tijd hebben wij enorm veel aan bijscholing, cursussen gedaan en is Maria zich gaan specialiseren tot manueel therapeut, allemaal om de kennis up to date te houden. Vooral de opleiding dry needling, die al onze fysiotherapeuten hebben gevolgd, heeft voor veel patiënten gezorgd.

Onze praktijk is een wijkpraktijk, laagdrempelig en kleinschalig, zodat je een heel persoonlijk contact met je patiënten krijgt. Inmiddels hebben vele mensen en families uit Beijum en omstreken de weg naar onze praktijk gevonden. Wij zijn heel dankbaar dat er zoveel trouwe patiënten zijn, die soms al vanaf 1983 al bij ons komen als ze lichamelijke klachten hebben. Wij hebben het gevoel dat wij met deze praktijk een kleine bijdrage leveren aan het welzijn voor deze wijk(en) en zijn inwoners.

Sinds januari 2018 is onze praktijk overgenomen door de Mea Fysio keten en daar zijn we heel blij mee. En tegelijk met deze overname mochten we een nieuwe collega Anouk Stolte verwelkomen, een heel goede aanvulling van ons team.

Ons doel voor de komende jaren is om ons nog wat meer bezig te houden met bewegen en lifestyle, maar dan wel laagdrempelig, in de vorm van o.a.een wandelgroep en ouderengymnastiek.

Wilkemaheerd 35jr